H E A L T H I O

Loading

مقدمه

قلب یکی از دو عضو مهم بدن است. عملکرد قلب همیشه چالش‌برانگیز بوده است. به همین دلیل جدیدترین تکنولوژی ها در درمان اولین عامل مرگ و میر در دنیا (Cardiovascular disease) به کمک پزشکان در سراسر جهان می‌آیند. در ایالات متحده هر 38 ثانیه یک نفر به دلیل بیماری های قلبی و عروقی از بین می‌رود. این آمار بیش از 329 میلیارد دلار هزینه روی دست سیستم مراقبت‌های بهداشتی می‌گذارد.

پوستر کنگره تازه های قلب و عروق

جامعه بین‌المللی پزشکی، برای مقابله با اپیدمی بیماری های قلبی و عروقی به‌دنبال راه‌حل‌های نوآورانه است. هرساله در نشست‌های تخصصی، آخرین دستاوردها و تکنولوژی ها در پیشگیری و درمان بیماری های قلبی به بحث گذاشته می‌شود. در کشور ما هم 21 دوره است که کنگره‌ای با نام تازه‌های قلب و عروق برگذار می‌گردد. در این کنگره بین‌المللی، پزشکان و صاحب‌نظران با جدیدترین روش‌های تشخیصی و درمانی بیماری های قلبی و عروقی آشنا می‌شوند و به بحث و تبادل اطلاعات در این حوزه می‌پردازند.

در این مقاله، 5 تکنولوژی جدید در درمان بیماری های قلبی از تکنولوژی سلول های بنیادی تا هوش مصنوعی معرفی خواهند شد.

آخرین تکنولوژی ها در درمان بیماری های قلبی و عروقی

درمان بیماری های قلبی و عروقی با تکنولوژی سلول های بنیادی

امروزه از روش‌های جدیدی در درمان بیماری های قلبی استفاده می‌شود که یکی از آن‌ها که بسیار هم موردتوجه دانشمندان و محققان در سراسر دنیا قرار گرفته، تکنولوژی سلول های بنیادی است. نقش سلول های بنیادی در درمان بیماری های قلبی بسیار مهم است. سلول های بنیادی می‌توانند با تبدیل شدن به انواع سلول های قلب، به ترمیم و بازسازی بافت آسیب دیده کمک کنند.

در ایران، بیش از 10 سال است که از سلول های بنیادی در درمان بیماری های قلبی و عروقی استفاده می‌شود. با اینکه چندین مطالعات بالینی هم در این زمینه صورت گرفته، اما بهره‌گیری از سلول های بنیادی در درمان بیماری های قلبی به تحقیقات گسترده‌تری نیاز دارد. در یکی ازاین مطالعات، تیم جراحی در موقعیت سکته قلبی، با تزریق سلول های بنیادی و هدف قرار دادن رگ ازبین‌رفته، سعی داشتند رگ مربوطه را با ارزیابی اسکن و روش‌های زنده‌یابی در مسیر درمان قرار دهند.

Biocardia  یک شرکت پزشکی بازسازی در حوزه بیوتکنولوژی در مرحله کلینیکی است. این شرکت، مشغول توسعه روش‌های درمانی نوآورانه با استفاده از تکنولوژی سلول های بنیادی برای درمان نارسایی قلبی است. دربین روش‌های درمانی این شرکت، غربال‌گری‌های شخصی‌سازی شده به تشخیص اینکه کدام بیمار به احتمال زیاد از عفونت درون قلبی (inframyocardial) عوامل درمانی سود می‌برد کمک می‌کند.

درحال حاضر با پیشرفت تکنولوژی در درمان بیماری های قلبی و عروقی، Biocardia هم تلاش می‌کند که در پزشکی بازسازی قلب، درمان‌های CardiAMP و CardiAllow را توسعه دهد. تمرکز این درمان‌ها نارسایی قلب ناشی از حملات قلبی است. Biocardia توسط اولین مجری آنژیوپلاستی بالون قلب در سال 1978 در ایالات متحده Dr Simon Stertzer هم‌بنیان‌گذاری شده است.

محققان ژاپنی هم یک پچ قلبی از سلول های بنیادی سالم ناحیه ران ساخته‌اند که می‌تواند در درمان بلندمدت نارسایی قلبی امیدوار کننده باشد. نارسایی قلبی که به کاهش توانایی قلب در پمپاژ خون در سراسر بدن گفته می‌شود، درحال حاضر غیرقابل درمان است. اما استفاده از تکنولوژی سلول های بنیادی امید تازه‌ای را برای درمان این بیماری زنده کرده است.

تکنولوژی دفیبریلاتورهای زیرپوستی کاشتنی برای جلوگیری از ایست قلبی

تکنولوژی دفیبریلاتورهای زیرپوستی کاشتنی برای جلوگیری از ایست قلبی

دفیبریلاتور زیرپوستی رشته‌ای کاشتنی (ISSD) یکی دیگر از آخرین تکنولوژی ها در درمان بیماری های قلبی است. ISSD که توسط NewPace با کمک محققان بیمارستان Na Homolce پراگ در جمهوری چک طراحی شده، از ایست ناگهانی قلب جلوگیری می‌کند. برخلاف دفیبریلاتورهای کاشتنی موجود، تکنولوژی ISSD نیاز به یک تولید کننده پالس فلزی ندارد. به‌جای آن، از یک دستگاه رشته‌ای‌شکل انعطاف‌پذیر استفاده می‌کند و نیاز به لیدها را هم از بین می‌برد. زمان کاشتن ISSD تنها 20 دقیقه است و علاوه‌بر آن، دستگاه می‌تواند به یک تلفن هوشمند متصل شود.

تکنولوژی آستین رباتیک برای کمک به تپش قلب

تکنولوژی آستین رباتیک برای کمک به تپش قلب

تکنولوژی رباتیک در درمان بیماری های قلبی هم عصای دست پزشکان شده است. دانشگاه هاروارد با همکاری محققان بیمارستان کودکان بوستون، پوشش رباتیک نرمی ساختند که اطراف قلب قرار می‌گیرد و به تپش آن کمک می‌کند. این بیش از همه برای کسانی خوب است که عضله قلب آن‌ها در اثر حمله قلبی ضعیف شده و در خطر نارسایی قلبی قرار دارد. یک بازوی سیلیکونی نازک با فعال کننده‌های پنوماتیک نرم، کار همگام‌سازی این ربات با قلب را انجام می‌دهد. درواقع این رابط‌ها، جای لایه‌های بیرونی عضله قلب را پر می‌کند. برخلاف دستگاه‌های موجود، این ربات در تماس مستقیم با خون قرار نمی‌گیرد. آستین رباتیک، نیاز به داروهای رقیق کننده خطرناک خون را هم از بین می‌رود.

ساخت بافت قلب با تکنولوژی پرینت 3 بعدی

ساخت بافت قلب با تکنولوژی پرینت 3 بعدی

Biolife4D استارتاپ حوزه بیوتک که در شیکاگو قرار دارد، اخیرا از تکنولوژی پرینت زیستی عضله قلب انسان رونمایی کرده است. این نوآوری می‌تواند برروی ناحیه‌ای از عضله مرده بخیه شود تا به تسهیل فرایند ریکاوری ناشی از نارسایی حاد قلب کمک کند. پرینت زیستی عضله قلب فرایند بسیار پیچیده‌ای است. این فرایند شامل برنامه‌نویسی مجدد سلول‌های خون یک بیمار درون سلول های بنیادی می‌شود. درنهایت، انواع سلول‌های خاص که مناسب زیست‌مهندسی 3 بعدی قلب یک انسان است تولید می‌گردند.

پیش‌بینی علائم بیماری های قلبی با تکنولوژی پیشرفته هوش مصنوعی

پیش‌بینی علائم بیماری های قلبی با تکنولوژی پیشرفته هوش مصنوعی

تکنولوژی آخر که در درمان بیماری های قلبی معرفی می‌شود Verily است. این الگوریتم هوش مصنوعی را محققان گوگل و شرکت تابع بخش فناوری سلامت این غول تکنولوژی طراحی کرده‌اند. Verily می‌تواند بیماری های قلبی و عروقی را تنها با نگاه به چشم‌های بیمار پیش‌بینی کند. محققان برای ساختن این تکنولوژی در درمان بیماری های قلبی و عروقی، پایگاه داده نزدیک به 300 هزار بیمار را بررسی و برای یافتن الگوها آن‌ها را اسکن کردند.

تغییر شکل در عروق چشم می‌تواند از بیماری های قلبی خبر می‌دهد. درحالی که شبکه‌ای از رگ‌های خونی توسط دیوار داخلی پشتی چشم مخفی می‌شوند، اسکن‌های چشم علائمی از بیماری های قلبی مانند فشار خون بالا را نشان می‌دهد. اگرچه این الگوریتم هنوز در مرحله آزمایشی قرار دارد، می‌تواند با دقت 70 درصد مشکلات قلبی که بیمار طی 5 سال آینده با آن دست‌به گریبان خواهد شد را پیش‌بینی کند.

پیش‌تر یک تیم از محققان اسپانیایی سیستمی را معرفی کرده بود که به‌صورت خودکار، علائمی که نشان‌دهنده مشکلات قلبی و عروقی است را با دیدن عروق شبکیه در ته چشم افراد پیدا می‌کند.

sources: https://healthcareweekly.com/five-innovations-in-heart-disease-treatment/

http://www.iranbmemag.com

http://fa.congress.iranathero.ir