H E A L T H I O

Loading

این ایام بهانه‌ی خوبی است که به عقب برگردیم و تقویم استارتاپی حوزه سلامت را در سال 97 ورق بزنیم. اکوسیستمی که با تلاش‌ها و حمایت‌های مادی و معنوی نهاد‌های ذی‌ربط و بخش خصوصی، به‌همراه دانش، نوآوری و پشتکار جوانان این کشور تازه جان گرفته و به‌سمت ارتقای سطح سلامت جامعه می‌تازد.

افزایش تعداد غرفه‌هایی که در اختیار استارتاپ‌ها به‌خصوص در حوزه سلامت در بزرگ‌ترین نمایشگاه‌های فناوری و کسب‌و‌کار قرار گرفت، خبر راه‌اندازی مرکز شتابدهی و نوآوری سلامت الکترونیکی در دانشگاه علوم پزشکی ایران، برگزاری نخستین جشنواره رسانه‌های دیجیتال سلامت، تزریق میلیارد‌ها تومان به بدنه‌ی این اکوسیستم از طریق سرمایه‌گذاری روی استارتاپ‌ها در مراحل مختلف و … نشان می‌دهد که 97 سال پرباری برای این اکوسیستم بوده است؛ اما در این مقاله به مرور 5 خبری که بیشتر مورد توجه علاقه‌مندان قرار گرفت بسنده می‌کنیم.

#1: حضور 3 استارتاپ حوزه سلامت در نمایشگاه جی‌تکس دوبی با حمایت اتاق بازرگانی

نمایشگاه جی‌تکس دوبی (Gitex) بزرگ‌ترین و معتبر‌ترین نمایشگاه منطقه در زمینه تکنولوژی و فناوری اطلاعات است که در آن جدید‌ترین نوآوری‌ها و تکنولوژی‌ها در حوزه IT به نمایش گذاشته می‌شود. سی‌و‌هشتمین دوره‌ی این نمایشگاه 22 الی 26 مهرماه به‌مدت پنج روز در مرکزتجارت جهانی دبی برگزار شد. اتاق بازرگانی تهران در این نمایشگاه غرفه‌ای را در اختیار داشت تا شرکت‌های نوپای فناوری و استارتاپ‌های ایرانی بتوانند در این غرفه، تولیدات خلاقانه‌ی خود را برای جذب سرمایه‌گذاران بین‌المللی به نمایش گذاشته و شانس خود را برای همکاری با دیگر استارتاپ‌های جهانی امتحان کنند.

امسال 18 استارتاپ ایرانی در غرفه‌ی اتاق بازرگانی در جی‌تکس 2018 حضور داشتند که یک‌سوم آن‌ها را استارتاپ‌های حوزه سلامت تشکیل می‌دادند.

زوپ (Zoop): این استارتاپ که اولین و تنها سامانه‌ی ارتباط ویدئویی آنلاین پزشک و بیمار در خاورمیانه و همچنین تنها وب‌سایت و اپلیکیشن بومی داخل کشور است که از ارتباط ویدئویی بهره می‌گیرد، یکی از شرکت‌کنندگان ایرانی در این نمایشگاه بود.

ای زی سنس (Az Sence): دیگر استارتاپ حوزه سلامت که راهی رویداد جی‌تکس شد، ای زی سنس بود. این استارتاپ مانیتورینگ‌های علائم حیاتی که در آمبولانس‌ها و اورژانس‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد را به خوانشگر مورد نیاز برای تشخیص سریع حمله‌ی قلبی مجهز می‌کند.

ویتامید (Vitamid): در نهایت سومین شرکت‌کننده و تنها استارتاپ ایرانی که توانست در این دوره تا مرحله‌ی نیمه‌نهایی در بین 40 استارتاپ برتر خود را بالا بکشد ویتامید بود. ویتامید روشی درمانی است که برای ارتقای سلامت افراد، بازی تعاملی – حرکتی تولید می‌کند.

#2: برگزاری اولین کارگاه کاربرد‌های فناوری بلاک‌چین در حوزه سلامت در دانشگاه صنعتی امیرکبیر

موازی با ترند جهانی، سال 97 پر از رخداد‌هایی بود که همگی به بلاک‌چین ارتباط پیدا می‌کرد. از اولین استارتاپ‌ویکند بلاک‌چینی در تابستان گرفته تا نمایشگاه تراکنش در بوستان گفت‌و‌گو که بلاک‌چین یکی از محور‌های اصلی آن بود و همچنین چاپ چندین کتاب در این حوزه به زبان فارسی.

رویداد کاربرد‌های فناوری بلاک‌چین در حوزه بهداشت و سلامت نیز با هدف آشنایی فعالین و علاقه‌مندان استارتاپی در حوزه سلامت با کابرد‌های تکنولوژی بلاک‌چین، ایده‌پردازی و هم‌فکری در مورد چالش‌های آن، با همکاری استارتاپ استودیو هلثیو چهارشنبه سوم بهمن در دانشگاه امیر‌کبیر برگزار شد.

#3: اعلام برندگان یازدهمین جشنواره وب و موبایل ایران در بخش سلامت

بهترین وب‌سایت در بخش سلامت، بهداشت و زیبایی از نگاه داوران: دارویاب

بهترین وب‌سایت در این بخش از نگاه مردم: سلامتی 24

بهترین وب‌سایت در بخش سلامت الکترونیک از نگاه داوران: دکتردکتر

بهترین وب‌سایت در این بخش از نگاه مردم: سلامتی 24

بهترین اپلیکیشن در بخش سلامت و تناسب اندام از دیدگاه داوران: کرفس

بهترین اپلیکیشن در این بخش از دیدگاه مردم: شفاداک

#4: اضافه شدن جایزه‌ی رویداد ملی استارتاپی و کارآفرینی سامیکس به ویترین افتخارات زوپ

در این رویداد که با همکاری شتابدهنده فارابی دانشگاه شهید‌بهشتی و شرکت ایرانسل با هدف رشد ایده‎ها، پرورش استارتاپ‌ها، ساخت کمپانی‌ها و بازار‌های در حال توسعه برگزار شد، با نظر داوران استارتاپ زوپ به‌عنوان استارتاپ برتر و برنده جایزه‌ی 30 میلیون تومانی انتخاب شد.

کسب رتبه‌ی نخست جشنواره وب و موبایل ایران، کسب عنوان یکی از 10 استارتاپ برتر مسابقه بزرگ استارتاپی کارزار، حضور در بین 7 استارتاپ برتر بوستر خاورمیانه و شمال آفریقا در مسابقات، استارتاپ منتخب الکامپ و اتاق بازرگانی تهران از جمله افتخارات دیگر استارتاپ زوپ است.

#5: قطع همکاری آزمایشگاه‌ها با استارتاپ آزمایش آنلاین!

ماجرا از تشویق و توبیخ هم‌زمان در نمایشگاه الکامپ آغاز شد و پس از دیدار با وزیر بهداشت و جلب حمایت ایشان که می‌بایست پروسه‌ی کار این استارتاپ را تسریع می‌کرد، با شکایت معاونت درمانی دانشگاه شهیدبهشتی به اتهام مداخله در امور پزشکی بسیاری از آزمایشگاه‌های طرف قرارداد با آزمایش آنلاین از همکاری با این استارتاپ انصراف دادند. به نقل از مدیرعامل این استارتاپ محمد مجدی، این استارتاپ همچنان فعال است؛ اما این موانع در خصوص جذب سرمایه‌گذار مشکلاتی را برای آن‌ها به‌وجود آورده است. استارتاپ آزمایش آنلاین این امکان را برای افراد فراهم می‌کند که بدون نیاز به حضور در آزماشگاه با ارسال نمونه‌گیر به محل آزمایش خود را انجام دهند.