H E A L T H I O

Loading

8 روند تکنولوژی سلامت که در سال‌های 2019 و 2020 شاهد آن‌ها خواهیم بود.

 

 

درحالیکه صنعت سلامت به آرامی و تدریجی با فناوری و تکنولوژی توام شده‌است اما طی سالیان گذشته شاهد تغییرات چشمگیری در این صنعت بوده‌ایم. همچنین انتظار می‌رود درآمد بازار دیحیتال سلامت تا سال 2020 به 206 میلیارد دلارنیز برسد. کمپانی‌ها و شرکت‌های شاخص و برجسته عملکرد خود را با مفهوم دیجیتال تعریف می‌کنند و همچنین عملکرد اصلی خود را به صورت مشتری محور نزدیک‌تر کرده‌اند.

بررسی این روند‌ها برای کسب‌وکارها و همچنین کارآفرینان بسیار مفید است چراکه با جستجو کردن و یافتن روش‌ها و راه‌های جدید، عملکرد خود را می‌توانند بهبود بخشند و با استفاده از تکنولوژی به بهره‌برداری بیشتری برسند.

[divider line_type=”Full Width Line” custom_height=””]

 در این مقاله به بررسی 8 روند تکنولوژی سلامت می‌پردازیم:

شماره یک؛ تله مدیسین یا پزشکی از راه دور

یکی از مباحثی که سریعترین تغییرات را با سیر تکاملی خود در ایالات متحد آمریکا به خود اختصاص داده‌است، بحث پزشکی از راه دور است. در کشورهای بزرگی که دسترسی به پزشکان یا ارائه دهندگان خدمات سلامت محدود است، “پزشکی از راه دور” بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد. این مبحث با فراهم آوردن دسترسی برای بیماران حتی به متخصصین، فرآیند تشخیص و درمان را بهبود بخشیده‌است. این درحالیست که دسترسی به پرونده‌های الکترونیکی در این روش نیز آسان‌تر از فرستادن اسناد برای متخصصین است. پلتفرم تبادل اطلاعات می‌تواند جز یکی از موارد استفاده ازهمان پزشکی از راه دور باشد. برای مثال، بیمارستان‌ها برای کاهش نرخ پذیرش مجدد می‌توانند از مانیتورینگ بلادرنگ بیماران خارج از بیمارستان یا ترخیص شده استفاده کنند.

در نمودار زیر میزان رشد استفاده از تله مدیسین طی سالیان اخیر قابل مشاهده‌است.

شماره دو؛ اینترنت اشیا پزشکی یا (IOMT)

دستگاه‌های مختلف و برنامه‌های تلفن همراه امروزه نقش مهمی را درجلوگیری از بیماری‌های مزمن دارند. با توسعه و پیشرفته‌سازی تکنولوژی اینترنت اشیا، همراه با پزشکی از راه دور و سلامت از راه دور نوعی جدید از اینترنت اشیا پزشکی به مرحله ظهور رسیده‌است. این تکنولوژی می‌تواند شامل استفاده از تجهیزات پوشیدنی باشد مانند مانیتورهای ثبت سیگنال‌های قلبی باشد. همچنین از این طریق می‌توان بسیاری دیگر از اندازه‌گیری‌ها را مانند دمای پوست، سطح گلوکز و فشارخون را نیزاندازه گرفت.

طبق تحقیقات انجام شده در سال 2017، نزدیک به 60 درصد از فعالیت‌های حوزه سلامت منطبق با تکنولوژی اینترنت اشیا بوده‌است. این تکنولوژی می‌تواند موجب بهبود و ارتقا هرچیزی در صنعت سلامت، از تجربه بیمار تا سودآوری باشد. همچنین انتظار می‌رود نزدیک به 20 تا 30 میلیارد دستگاه مربوط به اینترنت اشیا پزشکی تا سال 2020 مشاهده شود و همچنین طبق گزارشات انتظار می‌رود تا سال 2021 بازار اینترنت اشیا موفق به کسب درآمد به میزان 136 میلیارد دلار برسد. با ورود روش‌های نوین رساندن داروها به بدن، مانند نخستین قرص هوشمند که در سال 2017 موفق به کسب تاییدیه از سازمان غذا و دارو آمریکا شد، گزینه‌های بسیاری برای ارائه خدمات سلامت به صورت موثرتر ایجاد شد.

اما همچنان، یکی از مهم‌ترین چالش‌های اینترنت اشیا پزشکی، ارائه ارتباط موثر با دستگاه است. بسیاری از تولیدکنندگان از پروتکل‌های اختصاصی خود برای ارتباط با دستگاه خود استفاده می‌کنند اما همچنان این روش نیز می‌تواند مشکلاتی را به وجود بیاورد مخصوصا زمانی که حجم اطلاعات بیشتری را می‌خواهند دریافت کنند. در مجموع حفظ و فرستادن اطلاعات امری مهم و چالشی بزرگ برای تکنولوژی اینترنت اشیاست چراکه در مرحله حفظ داده‌ها در گوشیه همراه، ممکن است بسیاری از این داده‌ها از بین بروند.

 در اینجا اینفوگرافی یکی از کمپانی‌های تولید دارو هوشمند را مشاهده می‌کنید:

شماره سه؛ رایانش ابری در سلامت

انواع مختلفی از سیستم‌های مبتنی بر ابر به صورت عمومی، همگانی، اختصاصی وجود دارد که در راستای هدف اشتراک فایل‌های بزرگ و پرحجم مورد استفاده قرار گرفته‌است. سازمان‌های سلامت و درمان در حال تلاش برای طراحی و ساخت زیرساخت‌هایی هستند که بتوانند از طریق این سیستم به نیازهای خود پاسخ دهند. در حال حاضر سیستم‌های مبتنی بر ابر انتخابی جذاب برای فناوری سلامت دیجیتال است.

هم بیماران و هم پزشکان برای دسترسی به پرونده الکترونیک به این سیستم تمایل دارند چراکه مراحل مشاوره را می‌تواند راحت‌تر کند. این تکنولوژی همراه با برنامه‌های پزشکی از راه دور تقاضا بیشتری را برای پیام‌رسانی‌های آنلاین و آفلاین دارد. همچنین استفاده از ویدیو برای مشاوره آنلاین فشار را برای استفاده از راه‌اندازی WAN که بسیار سریع و امن و پایدار است، ایجاد می‌کند. در یک محیط ابر، هر مرحله از فرایند باید با احتیاط نظارت شود. هنگام صحبت با ارائه دهندگان خدمات میزبانی هاست وب، سازمان ها باید نیازهایشان را به روشنی بیان کنند. ارائه دهندگان متعدد به این نتیجه رسیده اند که در حال حاضر به طور خاص به نیاز سازمان‌هایی که نیازهای HIPAA را برآورده می کنند، تامین می شود.

سیستم‌های مبتنی بر ابر عمومی می‌تواند برای دسترسی یابی به حجمی از اطلاعات باشد. همچنین از سیستم‌های مبتنی بر ابر خصوصی می‌توان برای اطلاعات محرمانه‌تر استفاده کرد.

 

این مطلب ادامه دارد…