H E A L T H I O

Loading

اکوسیستم استارتاپی سلامت در هند

انتظار می‌رود که با 1.3 میلیارد جمعیت، بهداشت و سلامت در هند تا سال 2022 به صنعتی 372 میلیارد دلاری تبدیل شود. یقینا بازاری به این وسعت، فرصت‌های کشف‌نشده زیادی برای استارتاپ‌هایی که از فناوری در بخش سلامت استفاده می‌کنند در سراسر دنیا ایجاد خواهد کرد. نسبت پایین پزشک به بیمار (1:1596)، دسترسی به تلفن‌های هوشمند و اینترنت، از جمله محرک رشد استارتاپ‌های فناوری سلامت هندی خواهد بود.

آزمایشگاه داده Inc42 تخمین می‌زند که درحال حاضر بیش از 4.800 استارتاپ فناوری سلامت در هند فعالیت دارند. خدمات آن‌ها طیف وسیعی از بخش‌ها، از مشاوره پزشکی تا تشخیص‌های آزمایشگاهی، از مراقبت‌های بهداشتی پیشگیرانه تا دستگاه‌های پزشکی تا دندان مسلح به فناوری و انواع دیگر خدمات مراقبت‌های بهداشتی را دربرمی‌گیرد. این استارتاپ‌ها‌ تلاش خود را معطوف به چندین حوزه کلیدی در این کشور از جمله دیابت، حمله قلبی و سرطان کرده‌اند.

در سال 2018، علی‌رغم تعداد معاملات کاهش‌یافته، به‌طورکلی سرمایه‌گذاری‌ها بر روی استارتاپ‌های فناوری سلامت 45.06 درصد افزایش داشت. تعداد معاملات در این سال با 40.51 درصد کاهش، از 116 معامله در سال 2017 به 69 معامله در سال 2018 تقلیل یافت. با همه این‌ها، 504 میلیون دلار در این سال برای استارتاپ‌های هلث‌تک جذب سرمایه صورت گرفت.

Co-Founder and CEO of Innovaccer

” آنچه ما می‌دانیم این است که تنها یک راه برای مقابله با چالش‌های پیچیده بهداشت و سلامت وجود دارد و آن، جمع‌آوری، تجزیه‌وتحلیل و فعال‌سازی داده‌ها اطراف‌مان است”

مشخصا داده در اینجا ابزاری کلیدی به‌شمار می‌رود و استارتاپ‌ها از آن مستقیم یا غیرمستقیم برای ارائه فناوری موردنیاز برای پرکردن شکاف‌ها در این بخش استفاده می‌کنند.

10 استارتاپ برتر فناوری سلامت در هند

Cure.Fit

در راستای آسان‌کردن سلامت و تناسب اندام، Cure.Fit هوشمندانه در قالب یک پلتفرم، تناسب اندام فیزیکی (Cult.Fit)، تناسب روانی و ذهنی (Mind.Fit)، غذای سالم (Eat.Fit) و بخش به‌تازگی اضافه شده مراقبت‌های اولیه (Care.Fit) را ادغام می‌کند. پلتفرم تکی Cure.Fit طیف خدمات مشاوره پزشکی، چک‌آپ سلامتی و برنامه‌های مدیریت شده مراقبت را شامل می‌شود.

تمرکز Cult.Fit بر روی بهبود قوای فیزیکی افراد و تناسب اندام است. Eat.Fit روی تقویت رژیم‌های غذایی سالم و مقوی کار می‌کند و Mind.Fit برای تندرستی ذهن و روان خدمات ارائه می‌دهد. بخش آمادگی جسمانی و تناسب اندام این استارتاپ، دارای بیش از 40 مرکز بدنسازی است که عمدتا مبتنی‌بر تمرینات عملکردی و تمرینات گروهی می‌باشد. Cure.Fit خدمات خود را به‌صورت آنلاین و آفلاین ارائه می‌دهد.

این استارتاپ در جولای 2018، یک دور مالی 120 میلیون دلاری را گذراند. آن‌ها قصد دارند از این بودجه جدید، برای تقویت پلتفرم فناوری‌ با ارائه برنامه‌های سلامت مبتنی‌بر هوش مصنوعی، ساخت دستگاه‌های پزشکی شخصی‌ و همچنین کشف فرصت‌ها برای توسعه خدمات به بازارهای مجاور، همچون جنوب‌غربی آسیا تا اواسط 2019 استفاده کنند.

لازم به ذکر است که این استارتاپ تاکنون 5 تملک انجام داده که شامل یک پلتفرم سلامت روان، 2 مرکز زنجیره‌ای تناسب اندام، یک استارتاپ تحویل آنلاین غذا و یک استودیو یوگا می‌شود.

DocsApp

سرمایه‌گذاران DocsApp معتقدند که این استارتاپ تجربه پزشک و بیمار را از راه‌های زیادی تغییر داده است. این پلتفرم تنها شامل متخصصانی است که به بیمار در کم‌تر از 30 دقیقه متصل می‌شوند. این پلتفرم همچنین یک قدم در درک شرایط بیمار فراتر رفته و وی را به پزشک صحیح متصل می‌کند.

 این اَپ سرویس چندزبانه مبتنی‌بر فناوری را در سراسر هند با تخصص در بیش از 18 حوزه ازجمله سالمندان، زنان و زایمان، روانشناسی، قلب و عروق، عصب‌شناسی، سرطان‌شناسی، پزشکی پوست، سکسولوژی، روان‌پزشکی، پزشکی عمومی و مدیریت وزن ارائه می‌دهد.

آن‌گونه که بیان کرده‌اند، اَپ آن‌ها در سال 2018 بیش از 5 میلیون بار روی گوگل‌پلی نصب و موفق به ثبت رشد 150 درصدی سال به سال را در درآمد شده‌اند. همچنین گفته می‌شود که 65 درصد کاربران آن‌ها را افراد از مناطق روستایی تشکیل می‌دهند. DocsApp درحال حاضر ماهانه بیش از 100 هزار مشاوره ارائه می‌دهد. این استارتاپ به‌دنبال آن است که پلتفرم خود را در دیگر مناطق راه‌اندازی و به زبان‌هایی متفاوت گسترش دهد. از دیگر برنامه‌های آن‌ها فراهم کردن شرایطی است تا کاربران بتوانند به‌صورت نامحدود به مشاوره پزشکان متخصص برای خانواده‌شان دسترسی پیدا کنند. علاوه ‌بر آن مشاوره‌های ویدئویی با پزشک نیز امکان‌پذیر شود.

Forus Health

هدف Forus Health به‌کارگیری فناوری برای افزایش دسترسی، کاهش هزینه‌های تشخیص (مقرون‌به‌صرفه کردن آن) و افزایش آگاهی است تا نابینایی قابل‌پیش‌گیری که معضلی جهانی است را ریشه‌کن کند.

محصول اول آن‌ها که 3nthra Classic نام دارد؛ تصاویر دیجیتالی را از بخش‌های قدامی (جلویی)(شبکیه چشم) و خلفی (عقبی)(قرنیه) برای تعیین مشکلات این عضو حساس بدن مانند رتینوپاتی دیابتی، گلوکوما، ARMD (دژنراسیون وابسته‌به‌سن ماکولا)، آب‌مروارید و … می‌گیرد. سپس این عکس‌ها درون یک پلتفرم تله‌مدیسین مبتنی‌بر اَبر ادغام می‌شود که تشخیص‌های از راه دور را میسر می‌سازد.

این استارتاپ اعلام کرده که راه‌حلش در 26 کشور دردسترس است و تاکنون 3nethra در 2.200 مکان نصب شده است.

Hethplix

هم‌بنیانگذار و مدیرعامل Saneep Gudibanda

برش فعلی مشکلات سلامت می‌تواند با ارائه ابزارهای دیجیتالی که کمک‌به‌حال پزشکان است؛ زمانی که درحال اعمال درمانند؛ بهتر مدیریت شود. نرم‌افزار ثبت الکترونیک (EMR) HealthPlicx برای بیمارستان‌ها و کلینیک‌ها با سیستم حمایت تصمیم بالینی مبتنی‌بر هوش مصنوعی برای کمک به پزشکان برای اعمال درمان در بیماری‌های مختلف ادغام شده است.

این نرم‌افزار همچنین به پزشکان کمک می‌کند که در بیش از 18 زبان نسخه ارائه دهند که به‌طور چشمگیری ارتباط مستقیمی با دستیبابی به انطباق بهتر بیمار به درمان دارد.

از جولای 2018، این شرکت اعلام کرد که فناوری EMRاش برای درمان بیش از 1.2 میلیون بیمار منحصربه‌فرد در 150 شهر درسراسر 20 ایالت در هند به‌کار رفته است. جالب است که تقریبا 60 درصد کاربران Healthplix در شهرهای ردیف دوم و سوم هند قرار دارند.

Innovaccer

سوار روی پلتفرم یکپارچه با قابلیت همکاری، Innovaccer به ارائه‌دهندگان با کاربردهای هوش مصنوعی برای مدیریت مراقبت، کاهش فرسودگی پزشکی و مشارکت بیمار کمک می‌کند.

از ژانویه 2017، این شرکت اعلام کرده که مشتریان آن که از ارائه‌دهندگان مراقبت‌های بهداشتی تشکیل می‌شوند؛ خروجی‌ها را بهبود بخشیده و تاکنون بیش از 400 میلیون دلار ذخیره کرده‌اند.

myUpchar

MyUpchar محتوای مرتبط به سلامت را در قالب 13 زبان مختلف بومی هندی ارائه  و همچنین دست بیماران را در دست پزشکان قرار می‌دهد. این استارتاپ درحال حاضر برروی تقویت رابط صوتی، تصویری و واقعیت مجازی خود کار می‌کند و همچنین به‌دنبال آن است که واسط‌های دیگری را توسعه دهد.

از ژانویه 2019، این استارتاپ اعلام کرد که به بیش از 10 میلیون کاربر خدمت‌رسانی کرده است؛ که 50 درصد آن‌ها محتوای هندی را ترجیح می‌دادند. این پلتفرم 35 میلیون صفحه محتوا مربوط به سلامت را شامل می‌شود. بیش از 60 درصد کاربران myUpchar را زنان بین گروه سنی 21 و 34 تشکیل می‌دهند که به‌دنبال اطلاعات مرتبط با سلامتی و تندرستی هستند.

Mitra Biotech

با جذب سرمایه 40 میلیون دلاری در جولای 2018، حالا Mitra Biotech مشغول توسعه تجاری‌سازی فعالیت‌های خود است. آخرین شنیده‌ها از این شرکت، از فعالیت برروی پوشش بیمه CANscript برای علائم گسترده سرطان برای چندین کلاس دارو در حالت‌های پیشرفته حکایت دارد.

CANscript پلتفرم منحصربه‌فرد تشخیصی Mitra Biotech است که پیش‌بینی‌های پاسخ به درمان را ارائه می‌دهد. این پلتفرم از یک الگوریتم آموزش‌دیده با داده‌های کلینیکی، برای ارائه یک پیش‌بینی پاسخ به ازای درمان که با همبستگی بالا به خروجی کلینیکی آزمایش شده است استفاده می‌کند.

مقر اصلی این استارتاپ که در سال 2010 تاسیس شد؛ در بوستون در ایالات متحده واقع شده و حضور آزمایشگاهی و تحقیقاتی پررنگی نیز در بنگالور هند دارد.

NIRAMAI

NIRAMAY (ارزیابی ریسک غیرتهاجمی با هوش ماشین) یک فناوری نوآورانه برای تشخیص زودهنگام سرطان سینه را توسعه داده که عاری از اشعه و غیرتهاجمی است. این راه‌حل از تصویربرداری حرارتی + آنالیزگرهای برروی اَبر استفاده می‌کند و قابل‌حمل، دقیق و حافظ حریم خصوصی است. علاوه بر آن، این فناوری می‌تواند برای درمان بانوان در تمامی سنین به‌کار رود.

راه‌حل مبتنی‌بر SaaS این استارتاپ با استفاده از آنالیزگرهای داده کلان، هوش مصنوعی و یادگیری ماشین برای نمایش دقیق زودهنگام و قابل‌اعتماد سرطان سینه بهره می‌برد. درحالی که تکنیک موجود برای ماموگرافی (تشخیص سرطان سینه) تنها برای زنان بالای 40 سال مناسب است.

آن‌ها تاکنون 6 پروانه ثبت اختراع از ایالات متحده و گزارش‌های آزمایشات بالینی کسب کرده‌اند که در قالب مقالات مختلف علمی منتشر شده است. Niramai جزوه 4 استارتاپی بود که در سال 2018 برای برنامه شتابدهی جهانی Google Launchpad انتخاب شد.

راه‌حل تشخیص زودهنگام سرطان سینه Niramai ‌هم‌اکنون در 19 بیمارستان و مراکز تشخیصی در 9 شهر هند دردسترس است. از فوریه 2019، بیش از 5 هزار زن این آزمایش را انجام داده‌اند. امسال، Niramai به‌دنبال آن است که کاربرد نوآورانه خود را در حوزه‌هایی غیر از سرطان سینه گسترش دهد.

PlasmaGen Biosciences

PlasmaGen به‌دنبال پرکردن شکاف‌هایی که بین دسترسی محصولات پلاسما و لازمه‌های درمان‌هایش در آسیا وجود دارد است. آن‌گونه که این شرکت بیان کرده، قاره آسیا تقریبا 60 درصد جمعیت دنیا را در خود جای داده؛ اما در جایگاه ظرفیت پلاسمای جهانی، سهم آن فقط 20 درصد است.

PlasmaGen طیف وسیعی از این محصولات پروتئین پلاسما را به بیمارستان‌های خصوصی و دولت‌ها هم در هند و هم در ملت‌های SAARC (اتحادیه همکاری‌های منطقه‌ای جنوب آسیا) می‌فروشد.

از آگوست 2017، زمانی که این استارتاپ آخرین جذب سرمایه خود را به میزان 25 میلیون دلار انجام داد؛ این شرکت حضوری در سراسر شبکه‌ای شامل بیش از 200 بیمارستان و 5 هزار کلینیک داشت و به‌دنبال آن است که به گردش مالی 100-200 میلیون دلاری تا سال 2022 دست پیدا کند.

PlasmaGen همچنین همکاری نزدیکی با دولت هند درمورد سیاست‌های مختلف پلاسما و هموویژولانس دارد که می‌تواند توسعه یابد و برای رشد این صنعت در کل منطقه SAARC مفید باشد.

SigTuple

SigTuple یک استارتاپ فناوری پزشکی که در فضای تشخیص بیماری‌ها فعالیت دارد؛ یک راه‌حل مبتنی‌بر هوش مصنوعی، یادگیری ماشین و اَبر را ارائه می‌دهد. این استارتاپ محصول Al100 را ساخته؛ یک دستگاه هوشمند که دیجیتالی‌سازی نمونه‌های بیولوژیکی مختلف مانند خون، ادرار و اسپرم برای کمک به پزشکان برای دستیابی به تشخیصی دقیق حتی در مناطق روستایی را امکان‌پذیر می‌کند. از ژوئن 2018، 3 دستگاه Al100 به‌صورت تجاری درآمده است.

محصول مهم دیگر آن‌ها در مانتانا ارائه می‌شود که از پلتفرم یادگیری پیوسته مبتنی‌بر هوش مصنوعی قدرت می‌گیرد. این به SigTuple اجازه می‌دهد داده‌های بصری پزشکی را از دستگاه‌های مختلف برای آموزش، ارزیابی و اجرای مدل‌های قدرت‌گرفته از یادگیری ماشین و هوش مصنوعی برای طبقه‌بندی اهداف مختلف مدنظر، تشخیص بیماری‌ها و محاسبه شاخص‌ها برای گزارش مصرف ‌کند.

راه‌حل SigTuple به مقیاس بیمارستان‌ها و آزمایشگاه‌ها با پیاده‌سازی یک مدل Hub-and-Spoke کمک می‌کند؛ که راهی برای تحویل محصولات در مقرون‌به‌صرفه‌ترین حالت است و از نظر زمانی هم ممکن می‌باشد.